onsdag 15. oktober 2008

Et annet Berlin

Tittel: Wallpaper* City Guide Berlin
År: 2007

Like etter årtusen skiftet mente jeg at alle de som var noe, de leve slike liv de gjorde i Wallpaper*. Det å være kosmopolit, være kjenner av skandinavisk design og å være intellektuelt overlegen, det var virkelig noe. Nå begynner det å bli noen år siden jeg har lest Wallpaper*. Det er vel lenge siden jeg sluttet å tro at magasinet framstilte reele menneskers liv. Lenge lot jeg meg underholde av Tyler Brûlés itellektuelle arroganse, men da han forsvant var det ikke noe gøy lenger. Brûlé har forøvrig fortsatt sitt snobberi i Monocle - noe som er morsom lesning hvis man holder det på en armlengdes avstand.

Denne helgen er jeg på vei til Berlin og jeg er overhode ikke forberedt. Dette nevnte jeg for en kollega og hun lot meg låne denne boken. Jeg tror jeg fortsatt kan si at jeg ikke er forberedt. Jeg har ikke råd til å prøve de esklusive hotellene, jeg har ingen planer om å prøve å komme på gjeste listen til de lukkede klubbene og jeg føler jeg må på noen av de klassiske stedene føre jeg kan prøve å lete etter eksprimentell arkitektur. City Guidene til Wallpaper* er sikkert morsomt for byer man allerede kjenner godt, men jeg tror ikke det er så mange som jeg kjenner som ville fulgt rådene til punkt og prikke,

5 kommentarer:

Aina sa...

Men like fullt: Ha ein god tur!

kristine sa...

Takk. Planen er å finne et konditori eller flere, og det tror jeg fint jeg kan klare uten guide bok. Ellers vet jeg jo at jeg skal reise sammen med minst en som har alt under kontroll, så da er det bare å henge seg på.

Aina sa...

Dette blir nok veldig bra!

Lille søster sa...

Morsomt det du skriver om at du mente at alle som var noe, levde som i Wallpaper! Jeg vet ikke om det var tidsånden eller alderen (jeg vet jo ikke hvor gammel du er), men jeg tenkte også slik, selv om jeg ikke akkurat formulerte det.

kristine sa...

Mitt inntrykk av Berlin er i alle fall ikke noe i nærheten av Wallpaper*s beskrivelse til tross for at jeg besøkte de nordiske ambassadene...