tirsdag 16. september 2008

Christie kronologisk XI: The Sittaford Mystery

Forfatter: Christie, Agatha
Tittel: The Sittaford Mystery
År: 1931

Etter litt googling leser jeg at denne boken har blitt filmatisert som en Miss Marple historie. Men dette er isteden en av Christie-bøkene som har en aktiv ung kvinne i hovedrollen. Inspektør Narracott lurer i bakgrunnen, men har som vanlig ikke så veldig mye med løsningen av mysteriet å gjøre.

Som forsiden på første utgaven viser, begynner historien med at man maner frem en ånd i et lett stuebord og denne ånden forteller at Trevelyan er død. Barnaby - Trevelyans venn - går ut i snøværet for å sjekke og finner Trevelyan død. En av Trevelyans arvinger blir arrestert for mordet og hans forlovede Emily Trefusis er den som gjør undersøkelser og løser mysteriet.

Jeg synes historien har for mange løse tråder som ikke får noen spennende oppklaringer. Løsningen er rett og slett den kjedeligste av alle mulighetene. Selv om Trefusis er en ganske underholdene ung dame, har jeg likt noen av de and unge, intelligente damene bedre.

2 kommentarer:

Lille søster sa...

Jeg synes det er så vanskelig å huske om jeg har lest en bok av Agatha Christie eller ikke, selv om jeg er en ivrig leser av henne. Kan ikke huske å ha lest denne, eller sett den. Morsomt med det kronologiske Christieprosjektet.

Aina sa...

Eg meiner å hugse at eg likte denne boka, eg. Men eg var nok i rette alderen for det overnaturlege då eg gjorde det for første gong. Det kan ha litt å seie.