tirsdag 10. juni 2008

Fingeravtrykket som ikke satt spor

Forfatter: Wentworth, Patricia
Tittel: The Fingerprint
År: 1959

Patricia Wentworth klarer ikke å overbevise meg om at hun er en gullalder krimdronning. Plotet er ikke intrikat nok og det er for mange og distraherende kjærlighetshistorier. The Fingerprint kommer nok til å bli fort glemt.

Men for å forsvare Wentworth, jeg tror ikke at boken kom ut for første gang i 1959 taler til hennes fordel. Gullalderen for kriminaler var over og hollywoodfilmene hadde nok gjort skap forventinger om spenning basert på vulgære menn og romantiske kvinner. Jeg tror dette er den første boken jeg har lest hvor "det svake kjønn" brukes uten verken kritikk eller ironi. Ettersom jeg fortsatt er på 1920-tallet i Christie kronologisk, er kvinnene sterke, intelligente og frigjorte. De er en nytelse å lese i forhold.

3 kommentarer:

Aina sa...

Einig!
Men fint omslag.

kristine sa...

Nydelig omslag. Og ettersom et hatbrev er med i fortellingen, kan forsidebildet muligens også knyttes til historien. Slik var det jo ikke med The Gazebo, som også har fint omslag.

Aina sa...

Tja, eg klarte å sjå føre meg at ei av dei kvinnelege hovudpersonane, helst dottera, var den sarte skikkelsen i sofaen. Men eg ser poenget ditt...