tirsdag 10. juni 2008

Tidlig krøkes

Forfatter: Bruna, Dick
Tittel: Miffy leker
År:?

Jeg var i en ett-års dag på søndag og hadde med meg en bok som bursdagspresang. Det er ikke så ofte jeg er i barnebursdager, men jeg tenkte at bøker er alltid en god presang. Antall ord i boken var nok kan nok sammenlignes med antall ord på forsiden av Dagbladet en vanlig dag, men ettersom bursdagbarnet heller ikke bruker ord, går nok det bra. Jeg var den eneste som kom med bok og foreldrene var veldig glad for å flere bøker. Ellers gikk det mest i sandkasseleker, med et dukke koppestell, en bamse og to kjoler.

Jeg synes det var vanskelig å velge bok fordi jeg ikke er vant med å kjøpe bøker til barn som ikke kan lese selv. Og selv om jeg pleier å lese anmeldelser av barnebøker, hjalp det meg ikke for i kategorien barnebøker 0-2 år. Det var utrolig mange grelle bøker. Det er forståelig at dyr skal appellere til barn, men de trenger vel ikke sløyfer på kattene og tåkefilter eller fargeforsterkete husdyr. Jeg endte opp med miffy fordi jeg liker den naivistiske streken, men det er ikke sikkert det er det ett-åringen ville ha foretrukket...

1 kommentar:

leselama sa...

Miffy har jeg også kjøpt til en liten venn. De bøkene er utrolig søte i all sin enkelhet. Jeg dro på litt og kjøpte en tøyutgave av Miffy samtidig. Det blir litt som om Miffy virkeliggjøres eller hopper ut av boka innbiller jeg meg. I alle fall var det en effekt som mine unger var ustyrtelig begeistret for i sin tid. Miffy lever! ;-)